Oerhört viktigt att fortsätta studera om man är hemma på grund av sjukdom

Då Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla att vara hemma om man visar symptom för virussjukdom är det oerhört viktigt att alla elever som just nu är hemma pluggar ordentligt med hjälp av sina datorer.

Alla lärare lägger ut sina planeringar i Skolplattformen precis som vanligt.

Från och med måndag 23:e mars har alla lärare även delat uppgifter via Teams till alla klasser och elever så att de elever som inte är i skolan ska kunna hänga med i undervisningen.

När eleverna har loggat in kommer de att få länkar till material i Clio och Studi där de hittar texter, filmer och uppgifter.

Alla inlämningsuppgifter lämnas in till lärarna via Teams.

Har du problem med att logga in eller hitta material behöver du eller någon av dina föräldrar komma till skolan och få hjälp att lösa problemet.

Elever som är hemma utan att arbeta vidare med de uppgifter som finns riskerar:

• Att inte få betyg i ämnet.
  • Att frånvaron blir så hög att skolan måste göra en orosanmälan till Socialtjänsten.
  • Att inte bli uppflyttade till nästa årskurs.
  • Att inte komma in på det gymnasieprogram man sökt.